لوگو اصلی سایت

شرکت توسعه صادرات آرتا دکاموند

لوگو اصلی سایت

بهترین تولیدکنندگان مس ایران

مس از صنایع مهم و کاربردی در کشور محسوب می‌شود که از گذشته تا به حال، مورد توجه اکثر صنعت‌گران بوده است. امروزه در جهان مس یکی از سه فلز اساسی به حساب می‌آید و مصرف بالایی دارد. در این مقاله به تولید مس، معرفی ویژگی‌های این فلز ارزشمند و تولیدکنندگان آن پرداخته‌ایم.

میانگین مصرف مس به  ازای هر فرد 3.2 کیلوگرم است. معمولاً مس در صنعت به دو صورت عمده هیدرومتالوژی و پیرومتالوژی از سنگ معدن استخراج می‌شود و به مرحله تولید می‌رسد. در این دو روش، کانسنگ‌های معدنی را استخراج می‌کنند و سپس فرآیند لیچینگ را انجام می‌دهند. پس از آن، فلز مس از طریق این محلول‌ها تهیه می‌شود.

مس از فلزات مهم در صنعت به شمار می‌آید. این فلز رسانای بسیار پرکاربردی است و قابلیت تحمل حرارتی بالایی دارد. این ماده به عنوان پرکاربردترین مواد پس از آلومینیوم و فولاد در صنعت شناخته می‌شود. در نتیجه استفاده از مس، کمک زیادی به صنایع خواهد کرد. در این مطلب به بررسی تولید مس و ویژگی‌های آن و معرفی بهترین تولیدکنندگان این فلز می‌پردازیم. پس تا انتهای این مقاله با ما همراه باشید.

در ایران کارخانجات معدودی هستند که مس تولید می‌کنند. این تولیدکنندگان عبارتند از:

افق البرز

گروه صنایع افق البرز یک تولیدکننده مستقل و خصوصی است. این شرکت فعالیت خود را از سال 1372 با تأمین تقاضای سیم و کابل در بازار آغاز کرده است. این برند از تولیدکنندگان بنام تولید مس است. این شرکت از دستگاه‌ها و تکنولوژی‌های به روز و مدرن در خط تولید خود استفاده می‌کند.

گیل راد شمال

شرکت گیل راد از سال 1394 در زمینه تولید مفتول‌های مسی ETP و FRHC و همچنین مس خالص با استفاده از تکنولوژی COUNT PROPETRTZI ایتالیا فعالیت خود را آغاز کرده است.

شرکت گیل راد

صنایع ملی مس ایران

شرکت ملی مس ایران یک گروه دولتی است که  در سال 1360 کارخانه ذوب مس خود را راه اندازی کرده است. این برند از بزرگ‌ترین تولیدکنندگان مس ایران در خاورمیانه است. این شرکت دارای واحدهای فعالی مانند مجتمع مس سرچشمه، مجتمع مس شهربابک، مجتمع مس سونگون و معدن است.

صنایع ملی مس ایران

صنایع دنیای مس کاشان

شرکت دنیای مس کاشان در سال 1380 تأسیس شده است. این شرکت با ظرفیت تولید 160 هزار تن به بزرگ‌ترین تولیدکننده مفتول مس در کشور و یکی از بزرگ‌ترین تولیدکنندگان در خاورمیانه تبدیل شده است.

خلوص مس

با توجه به این که مس نسبت به دیگر فلزات ارجحیت بیشتری دارد و از ویژگی‌های بسیار مطلوبی برخوردار است، برای بسیاری از مصارف کاربردی و مناسب است.

مس خالص با الکترولیز تولید می‌شود. بالاترین عیار مس 99.95 درصد است که اغلب در تهیه‌ی مفتول مس استفاده می‌شود. به‌طورکلی این خلوص حداکثر رسانایی را نشان می‌دهد. کوچک‌ترین کاهش درصد خلوص از هدایت بهینه سیم مسی جلوگیری می‌کند. وجود 0.05 درصد ناخالصی آرسنیک در مس،  15 درصد هدایت الکتریکی آن را کاهش پیدا می‌کند. به همین دلیل است که در کابل‌های پارامونت از بهترین نوع مس جهت تولید سیم و کابل استفاده می‌شود. بررسی خلوص مفتول مس بسیار مهم است. برای بررسی خلوص آن می‌توانید از تست‌های مختلف استفاده کنید.

مفتول مس و کابل‌های مسی

سیم مفتول مسی نوعی از سیم مفتول‌ها است که فقط یک رشته دارد و آن هم از مس تشکیل شده است. مفتول مسی از مفتول‌هایی است که انعطاف‌پذیری خوبی دارد. همچنین می‌توان ظاهر آن را به شکل‌های مختلف درآورد. علاوه بر آن، کابل مسی از سری کابل‌های برق است که در حال حاضر در صنعت برق کاربرد دارد.

در صنعت ساخت سیم و کابل از دو نوع هادی آلومینیوم و مس استفاده می‌شود اما به مراتب هادی مس بهتر از آلومینیوم است. در نتیجه عملکرد کابل مسی نیز مطلوب‌تر خواهد بود. کابل‌های مسی انعطاف‌پذیری بسیار خوبی دارند و از رسانایی بالایی برخوردار هستند. مس بهترین رسانا در فلزات است. کابل مسی ابل شکل گرفتن است و به راحتی به صورت مفتول و افشان در می‌آید.

مفتول مسی

صادرات مفتول مس

در این قسمت از مقاله قصد داریم به صادرات مس و مزایای آن بپردازیم. به دلیل نیاز گسترده جامعه به این محصول، تولیدکنندگان موفق شده‌اند نیاز جامعه را برآورده کنند. کشور ایران در طی سال‌های طولانی است که سیم و مفتول مسی را صادر می‌کند. بزرگ‌ترین مزیت صادرات مفتول مس، ارزآوری برای کشور است و به چرخه‌ اقتصاد کمک می‌کند.

کشورهای زیادی هستند که مفتول مس را مانند ایران صادر می‌کنند. از بهترین صادرکننده‌های مس می‌توان به چین، شیلی و پرو اشاره کرد.  همان‌طور که می‌دانید، مس از مواد اولیه تولید سیم و کابل محسوب می‌شود و به همین دلیل، ایران در سال 2020 حدود 279.330 هزار تن مس تصفیه‌شده تولید کرده است و رتبه‌های خوبی  در خاورمیانه و جهان کسب کرده است. افزایش صادرات مزایای  زیادی برای کشور دارد و آینده اقتصادی کشور را درخشان می‌کند.

صادرات مس

کشورهای واردکننده مس

کشورهای زیادی هستند که مس را وارد می‌کنند و منابع تولیدکننده زیادی ندارند. این کشورها عبارتند از:

  1. عراق
  2. افغانستان
  3. ترکیه
  4. گرجستان
  5. قبرس
  6. سوریه
  7. ازبکستان
  8. عمان
  9. پاکستان
  10. کویت
  11. قطر
  12. ارمنستان

وندور تولیدکنندگان مس در بورس

وندورلیست تولیدکنندگان، لیستی از شرکت‌هایی است که محصولات و خدمات را به شرکت‌های دیگر ارائه می‌دهند. شرکت‌هایی که در این تأییدیه فعالیت دارند، شرکت ملی مس ایران، صنایع تولیدی دنیای مس کاشان و صنایع مس کاوه هستند. این سه شرکت از تولیدکنندگان مس در بورس ایران به حساب می‌آیند.

در این مقاله به بررسی تولید مس و ویژگی‌های آن پرداخته شد. همان‌طور که گفته شد، مس از ضروری‌ترین و کاربردی‌ترین فلزات است و مخصوصاً در صنایع سیم و کابل و برق از اصلی‌ترین مواد اولیه به شمار می‌آید. به کمک آن سیم کابل‌ها با هادی مس تولید و توزیع می‌شوند.

امیدواریم که این مقاله برای شما کاربران گرامی مفید واقع شده باشد و اطلاعات کافی در ارتباط با مس در اختیار شما قرار گرفته باشد.

دیگاهتان را بنویسید